|
||||||||||
Burgundzka lemoniada
Krótki opis potrawyLemoniada z winogronami.Potrzebne składniki sok wyciśnięty z plasterka cytryny i z 1/2 pomarańczy cukier - 2 łyżka(i) winogron - kilka jagód kostki lodu - 3 szt. czerwone wino (burgund) - 100 ml woda mineralna gazowana - 50 ml gałązka mięty ponacinana skórka pomarańczowa Etapy przyrządzania1
1. Wymieszać sok z cytryny i pomarańczy z cukrem.
2. Do szklanki typu Long włóżyć kilka jagód winogron i lód.
3. Zalać przygotowaną mieszanką.
4. Następnie dolać czerwone wino.
5. Szkło dopełnić gazowaną wodą mineralna.
6. Drink można ozdobić gałązką mięty oraz ponacinaną skórką pomarańczową.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|