|
||||||||||
Sos husarski
Krótki opis potrawyOstudzony sos podawać do lodów i różnych dererów.Potrzebne składniki szkl. śmietanki kremówki 10 dag mielonych orzechów włoskich 2 żółtka 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyzeczki likieru czekoladowego pół laski wanilii Etapy przyrządzania1
Zółtka ucieramy z cukrem pudrem, orzechami i likierem. Smietankę zagotowujemy z drobno posiekaną wanilią, a następnie przecedzamy. Cienkim strumieniem wlewamy do masy orzechowej i miksujemy. Gdy masa nieco zgęstnieje, garnek wstawiamy do większego naczynia z gorącą wodą i nadal ubijamy mikserem do całkowitego zgęstnienia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|