|
||||||||||
Suflet morelowy
Krótki opis potrawydeserPotrzebne składniki morele - 50 dag cukier - 1/2 szkl. białka - 5 szt. Etapy przyrządzania1
Morele umyć, przeciąć na pół, usunąć pestki, skropić wrzącą wodą i rozgotować, a następnie przetrzeć przez sito
2
Przecier połączyć z cukrem (pozostawiając 1 łyżkę), podsmażyć do zgęstnienia
4
Ubijając dalej dodawać ją do zagęszczonego gorącego przecieru, gotową masę wyłożyć do natłuszczonych foremek, wierzch wysypać równomiernie cukrem, piec ok 15 min
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|