|
||||||||||
Kompot jabłkowy z goździkami
Krótki opis potrawypysznyPotrzebne składniki goździki - 2-3 szt. jabłka - 5-6 szt. woda - 2 l cukier - 2-3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Jabłka myjemy, kroimy na ćwiartki (wydrążając środek z pestkami). Do garnka nalewamy wodę, wrzucamy pokrojone jabłka, dodajemy cukier i goździki. Pozwólmy, aby całość gotowała się tak długo, aż jabłka zmiękną. Pod koniec gotowania ewentualne dosładzamy cukrem, dodajemy goździki. Czekamy, aż napój ostygnie. Następnie kompot nadaje się do wypicia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|