Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Świeże pieczarki

dodany przez: anka1984 Kupując pieczarki należy zwracać uwagę, aby były świeże. Pieczarki niedawno zebrane mają białe lub lekko różowe kapelusze. Brązowawy kolor wskazuje, że kilka dni leżą już w sklepie. Są wtedy mniej jędrne i tracą świeży smak. więcej więcej

obieranie migdałów

dodany przez: cohenna aby dobrze się obierały więcej więcej

gładki lukier

dodany przez: cohenna aby lukier był gładki więcej więcej

piana z mleka

dodany przez: cohenna aby ubić mleko więcej więcej

Naleśniki

dodany przez: aleksa6 Ciasto na naleśniki należy robić z mleka wymieszanego pół na pół z wodą. Naleśniki są wtedy kruchsze i niełykowate. A gdy do ciasta dodasz mineralną wodę gazowaną będą nadzwyczaj puszyste. więcej więcej

Pieczarki

dodany przez: kotto Aby pokrojone pieczarki nie ściemniały pokrop je sokiem z cytryny. więcej więcej

Krem

dodany przez: kotto Aby przełamać smak margaryny dodaj do kremu alkoholu. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher