|
||||
Budyń waniliowy na sokach owocowychdodany przez: patryshia Budyń waniliowy gotujemy zazwyczaj na mleku, ale można to zrobić na różnych sokach owocowych. Po przestudzeniu budyń mieszamy z bitą śmietaną, przekładamy do salaterek i odstawiamy, aby stężał. Smak tego deseru jest niezrównany. więcej![]() Jak zrobić twardą marmoladę z pigwydodany przez: patryshia Pigwy umyć, pokroić w kostkę, ugotować do miękkości w małej ilości wody. Owoce zmiksować, przetrzeć przez sito, zważyć. Odważyć taką samą ilość cukru żelującego, wymieszać. Gotować, aż owoce zgęstnieją. Na blasze ułożyć natłuszczony pergamin, rozłożyć warstwę musu (2 cm). Marmoladę suszyć 1 -2 dni w temperaturze pokojowej, pokroić w romby,... więcej![]() Jak wykorzystać przejrzałe pomidorydodany przez: patryshia Miękkie, przejrzałe pomidory, które trudno pokroić, można sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Następnie zmiksować i porcjami zamrozić. Dzięki temu zimą zyskujemy wspaniały, zdrowy półprodukt do sosów, zup i innych potraw przygotowywanych z pomidorami. więcej![]() Nadmiar ciasta francuskiegododany przez: patryshia Gdy po pieczeniu zostaną nam skrawki ciasta francuskiego, można posmarować je musztardą i zawinąć w nie parówki lub farsz mięsny, posmarować żółtkiem i upiec. więcej![]() Przygotowanie kiełbasy na grilldodany przez: patryshia Kiełbaski przeznaczone do grillowania najpierw lekko nakłuwamy lub nacinamy, aby uniknąć "wybuchu". więcej![]() Akcesoria do grillowaniadodany przez: patryshia Łopatki, widelce i szczypce, koniecznie z długimi rączkami, świetnie sprawdzają się przy przewracania i zdejmowania z rusztu produktów. Dobrze mieć pod ręką grubą, ochronną rękawicę, a także pędzelek do smarowania mięs i warzyw marynatami lub oliwą. więcej![]() Mięso na grilla wkładamy do marynatydodany przez: patryshia Przed grillowaniem każdy rodzaj mięsa wkładamy minimum na 2 godziny, a najlepiej na całą noc do marynaty, by skruszało i nabrało smaku. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|