Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Piekarnik

dodany przez: aleksa6 Aby uniknąć zbyt częstego czyszczenia wnętrza piekarnika, przed każdym użyciem wykładamy go folią aluminiową. więcej więcej

Pęknięte jajko

dodany przez: aleksa6 Aby pęknięte jajko nie wypłynęło podczas gotowania, przed włożeniem do wrzątku nacieramy rysę na skorupce plasterkiem cytryny. więcej więcej

Olej po frytkach

dodany przez: aleksa6 Możemy wykorzystać go po raz drugi po przepuszczeniu przez papierowy filtr do kawy. więcej więcej

Poczerniały termos

dodany przez: patryshia poczerniały w środku termos można oczyścić proszkiem do pieczenia (całe opakowanie) rozpuszczonym w ciepłej wodzie, po dwóch godzinach roztwór wylać i dokładnie opłukać więcej więcej

szaszłyki

dodany przez: SylwiaLilianna szaszłyki więcej więcej

Pieczarki

dodany przez: SylwiaLilianna Nie należy ich moczyć przed smażeniem więcej więcej

Miękki głąb

dodany przez: patryshia duży, gruby głąb kalafiora (albo brokułów) szybciej zmięknie podczas gotowania, jeśli natnie się na krzyż jego koniec więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher