|
||||
Aby stwierdzić, czy tłuszcz na patelni jest wystarczająco ogrzanydodany przez: patryshia do smażenia potraw, należy włożyć do niego koniec drewnianej łyżki. Jeśli utworzą się wokół niej małe pęcherzyki, to znaczy że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. więcej![]() Aby stwierdzić, czy tłuszcz na patelni jest wystarczająco ogrzanydodany przez: aleksa6 do smażenia potraw, należy włożyć do niego koniec drewnianej łyżki. Jeśli utworzą się wokół niej małe pęcherzyki, to znaczy że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. więcej![]() Aby sprawdzić, czy tuszka jest ugotowanadodany przez: major161 Aby sprawdzić, czy tuszka jest ugotowana więcej![]() aby sernk nie opadłdodany przez: monial Nie należy wyjmować ciasta tuż po upieczeniu, lecz zostawić je w piekarniku na 20-30 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach. więcej![]() Aby ryż się nie przypaliłdodany przez: trini6 jeśli do wrzącej wody dodamy 2 łyżeczki masła lub margaryny to ryż na pewno się nie przypali, poza tym zyska lepszy smak więcej![]() Aby pojemniczki na lód nie przymarzałydodany przez: trini6 Pojemniczki na kostki lodu nie przymarzną, jeśli na dno zamrażalnika nasypiemy trochę soli albo na spód każdego pojemniczka kapniemy woskiem. więcej![]() Aby podczas krojenia cebula nie szczypala w oczydodany przez: trini6 Aby podczas obierania i krojenia cebula nie szczypała w oczy pozostaw ją na kilkanaście minut w zamrażarce. Taka cebula lepiej sie kroi i co najważniejsze podczas obierania i krojenia nie szczypie w oczy. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|