|
||||
Napoczęty chlebdodany przez: patryshia zakryć zwilżonym papierem pergaminowym - chleb jest dłużej świeży. więcej![]() Szybciej ubije się śmietanę na sztywnododany przez: patryshia jeśli doda się szczyptę cukru pudru. więcej![]() Aby sprawdzić, czy tuszka jest ugotowanadodany przez: patryshia próbę miękkości należy przeprowadzić na udzie. Próbę wykonuje się przez naciśnięcie mięśnia uda - jeżeli wyczuwalna jest kość, mięso jest miękkie. więcej![]() Podczas pieczenia drobiudodany przez: patryshia w piekarniku nie nakłuwa się go widelcem, by nie tracił soku. więcej![]() Świeżo bity dróbdodany przez: patryshia należy tuszki zaraz po oskubaniu kilka razy zanurzyć na przemian w zimnej i wrzącej wodzie. Mięso będzie wówczas kruche i delikatne. więcej![]() Co z czerstwym chlebkiem ? :)dodany przez: kolokwi Rada dla tych którzy wyrzucają czerstwy chleb lub dla tych którzy nie mogą sobie pozwolić na marnowanie a nie wiedzą co z nim zrobić :) więcej![]() Pieczenie ciastdodany przez: ds Jak długo i w ilu stopniach pieczemy poszczególne rodzaje ciast więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|