|
||||
Obieranie pomidorówdodany przez: patryshia Jeśli polejesz pomidor wrzątkiem i natychmiast ochłodzisz, bez trudu zejdzie z niego skórka. więcej![]() Dodaj cukru do zielonego groszkudodany przez: patryshia Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcej![]() Nie mocz boczniakówdodany przez: patryshia Boczniaków nie należy moczyć w wodzie, tylko myć pod bieżącą wodą, gdyż nasiąknięte tracą swój oryginalny smak. więcej![]() Klarowanie galaretydodany przez: patryshia Proces klarowania galarety można przyśpieszyć dodając oprócz białka kurzego łyżeczkę octu. więcej![]() Łuska rybydodany przez: patryshia Rybę łatwiej oczyścić z łuski, jeśli pokropi się ją octem i odstawi na 10 minut. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|