|
||||
Zamrażaniedodany przez: paula26013 Zamrażaj szybko, ponieważ tylko wtedy produkty zachowają najwięcej wartości odżywczych. Nie zamrażaj produktów po raz drugi. Torebki i pojemniki na mrożonki powinny być szczelne i wykonane tylko z materiałów do tego przeznaczonych. Czas przechowywania zależy od rodzaju produktu: ryby, wędlina, gotowe potrawy i ciasta – 6 miesięcy sery,... więcej![]() Brudne garnkidodany przez: patryshia doskonałym środkiem do czyszczenia chromowanych i stalowych garnków jest wywar ze szpinaku, kwas znajdujący się w szpinaku nadaje metalowym powierzchniom lśniący połysk więcej![]() zagęszczanie zupydodany przez: aleksa6 Aby zagęścić zbyt żadką zupę,należy dodać do niej 1-2 łyżki kaszy manny lub puree ziemniaczanego w proszku,względnie zasmażkę z torebki. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|