|
||||
Żeby ziemniaki nie wykipiałydodany przez: szeherezada Nie chcesz ciągle mieć zalanej gazówki? więcej![]() Pękający makowiecdodany przez: karoolla1987 Makowiec z ciasta drożdżowego lubi podczas pieczenia pękać, moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza a nawet jest lepszy od takiego, który nie pęknie. Jeszcze nie jadłam dobrego i nie pękniętego. Jeśli jednak chcesz aby był piękny to pamiętaj o kilku zasadach. Wszystkie produkty do ciasta muszą mieć jednakową temperaturę, mąka powinna być... więcej![]() Napoczęty chlebdodany przez: patryshia zakryć zwilżonym papierem pergaminowym - chleb jest dłużej świeży. więcej![]() Żywnośćdodany przez: paula26013 Do znalezienia w lesie -owoce lub kwiaty bzu czarnego, kwiatostany w całości smażyć w panierce, owoce jako dżem. korzeń cykorii podróżnik przysmażony na maśle. -liście cykorii - sałatka. -jasnota biała - sałatka, do zup, do smażenia, jak szpinak. -komosa biała, strzałkowata - jak szpinak. -pięciornik gęsi - zupa, jak szpinak. -pokrzywa -... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|