|
||||||||||
Tarta jabłkowa
Krótki opis potrawyciastoPotrzebne składniki mrożone ciasto francuskie - 1 opakowanie (30 dag mąka - 1 łyżka(i) jabłka - 60 dag sok z cytryny - 1-2 łyżka(i) masło - 4 łyżeczka(i) cukier - 1 łyżka(i) cukier puder - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Płaty ciasta ułożyć jeden obok drugiego, tak by lekko zachodziły na siebie, na stolnicy opruszonej mąką, zostawić do rozmrożenia.
2
3
4
Posmarować masłem, posypać cukrem. Piec 30 min w temp 220 C. Wyjąć posypać cukrem pudrem, piec jeszcze 5 min
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|