|
||||||||||
Surówka Polska z kapusty młodej
Krótki opis potrawyPolskie :)Potrzebne składniki 40 dag kapusty białej cebula ogórek pół pęczka zielonego kopru łyżeczka musztardy 4 łyżki oleju lub pół szklanki śmietany sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Oczyszczoną z zewnętrznych, uszkodzonych liści kapustę szatkujemy, lekko solimy, skrapiamy kwasem cytrynowym. Cebulę i ogórek dość drobno kroimy, dodajemy do kapusty. Wsypujemy sporo posiekanego kopru, odrobinę pieprzu. Olej lub śmietanę mieszamy z musztardą, oblewamy surówkę, mieszamy.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|