|
||||
Ciasto przywarło do blaszkidodany przez: patryshia aby ciasto wyszło bez trudu, gorącą jeszcze blaszkę owinąć wilgotną ściereczką i pozostawić tak na kilkanaście minut więcej![]() Słone mięsododany przez: pcheleczka78 Mam sposób na zbyt słone mięso... Gdy za dużo dodamy soli do zupy, to można tę słoność troszkę zlikwidować wkładając do zupy obrane surowe ziemniaki. więcej![]() Złociste ciasto drożdżowedodany przez: Marzena Zlocisty kolor ciastu drożdzowemu nada budyń. więcej![]() Co zrobić aby kotlety były miękkie i soczystedodany przez: trini6 trzeba dobrze pokroić mięso - zawsze w poprzek włókien. Mięso pokrój w grubsze plastry (ok 1,5-2 cm) i rozbij tłuczkiem. Polędwica wołowa nie wymaga rozbijania, wystarczy pokrojone kawałki mięsa spłaszczyć dłońmi więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|