|
||||
Świeżo bity dróbdodany przez: patryshia należy tuszki zaraz po oskubaniu kilka razy zanurzyć na przemian w zimnej i wrzącej wodzie. Mięso będzie wówczas kruche i delikatne. więcej![]() Obieranie kiełbasy ze skórkidodany przez: aleksa6 Będzie znacznie łatwiejsze jeśli na godzinę przed krojeniem zawiniemy pęto kiełbasy w wilgotną ściereczkę. więcej![]() Miękkie pomidorydodany przez: patryshia Zbyt miękkie pomidory znów będą jędrne, jeśli je włożysz na kwadrans do lodowatej wody. Aby łatwiej dały się kroić, maczaj nóż przed każdym cięciem w zimnej wodzie. więcej![]() Szybciej ubije się śmietanę na sztywnododany przez: patryshia jeśli doda się szczyptę cukru pudru. więcej![]() Nieapetyczna skórka na budyniudodany przez: patryshia na budyniach i sosach na bazie mleka nie pojawi się "kożuch" po skropieniu ich wodą mineralną więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|