|
||||
Omletydodany przez: patryshia - Dzieli się na naturalne i biszkoptowe. Omlet robi się z jaj ubitych z niewielką ilością zimnej wody lub mleka. Masę tę smaży się na mocno rozgrzanym tłuszczu, nie mieszając jej na patelni. Gotowy omlet powinien być pulchny, od spodu lekko zarumieniony, a na wierzchu galaretowaty. Omlet biszkoptowy sporządza się z żółtek połączonych z pianą... więcej![]() pleśnienie i psucie sie potrwa, warzywdodany przez: karoolla1987 pleśnienie i psucie sie potrwa, warzyw więcej![]() Obierki z jabłkadodany przez: aleksa6 Można je zasuszyć i włożyc do puszki, w której trzymamy herbatę. Nadadzą zaparzonemu napojowi jabłkowego aromatu. więcej![]() Szczypta soli w ciastachdodany przez: trini6 Szczypta soli w niektórych potrawach słodkich, jak np. ciasto drożdżowe lub sernik wybitnie podnosi ich smak. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|