Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ciasto

dodany przez: paula26013 rozwałkować cienko szczególnie gdy się lepi, położyć pod spód pergamin. ochrona przed przypaleniem pod formą rozsypać w piekarniku trochę soli. gdy nie chce odejść od formy można położyć formę na mokrej ścierce. gdy wyrosło a nie można jeszcze piec należy go przykryć zwilżonym pergaminem. więcej więcej

Aromatyczne kotlety

dodany przez: Marzena pomogą platki kukurydziane lub ziarna sezamu. więcej więcej

Piana z białek

dodany przez: gocha73 Piana z białek więcej więcej

Klarowanie galarety

dodany przez: aleksa6 Proces klarowania galarety można przyśpieszyć dodając oprócz białka kurzego łyżeczkę octu. więcej więcej

Duszone wątróbk

dodany przez: trini6 Duszone wątróbki lub inne podroby będą delikatne i soczyste, jeżeli dwie godziny przed przyrzadzeniem namoczy sie je w mleku. więcej więcej

Starszy drób.

dodany przez: major161 Starszy drób szybciej mięknie więcej więcej

Mleko do twarogu

dodany przez: major161 Mleko do twarogu więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher