Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Zielona herbata

dodany przez: Marzena temperatura wody. więcej więcej

Zioła

dodany przez: ewa1257 Aromat ziół więcej więcej

Pierogi Ruskie

dodany przez: kotto Aby pierogi ruskie były bardziej delikatne w smaku dodaj do farszu suszoną cebulę zamiast surowej. więcej więcej

Mleko nie skwaśnieje

dodany przez: Marzena pomoże chrzan,szałwia,sok pomarańczowy. więcej więcej

wyżyłowanie miesa przed pieczeniem

dodany przez: karoolla1987 Mięso przed pieczeniem należy wyżyłować, bo żyły powodują, że mięso kurczy się, staje się twarde. więcej więcej

Kamień w czajniku

dodany przez: paula26013 Aby usunąć kamień z czajnika możesz użyć kwasku cytrynowego, wsyp 3-4 łyżeczki do czajnika, wlej wodę i zagotuj. Odstaw na godzinę, lepiej na całą noc, i ponownie zagotuj. Następnie wylej wodę i kilkakrotnie wypucz czajnik. Możesz też użyć specjalnych tabletek do odkamieniania (np. Kamix). więcej więcej

Cebula

dodany przez: paula26013 aby nie piekły oczy podczas krojenia koło miejsca pracy zapalić ogień. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher