|
||||
Łuska rybydodany przez: aleksa6 Rybę łatwiej oczyścić z łuski, jeśli pokropi się ją octem i odstawi na 10 minut. więcej![]() Klarowanie galaretydodany przez: aleksa6 Proces klarowania galarety można przyśpieszyć dodając oprócz białka kurzego łyżeczkę octu. więcej![]() Zielony brokułdodany przez: aleksa6 Aby brokuły nie straciły swojego intensywnego zielonego koloru, w trakcie gotowania dodaj łyżeczkę cukru. więcej![]() Ziemniaki do indykadodany przez: aleksa6 Upieczone w oleju i maśle ziemniaki będą wspaniałym dopełnieniem soczystego mięsa z indyka. więcej![]() Pasztet zastępczydodany przez: aleksa6 Pierś kurczaka można zastąpić soją, a otrzymamy równie pyszny pasztet dla wegetarian. więcej![]() Nie mocz boczniakówdodany przez: aleksa6 Boczniaków nie należy moczyć w wodzie, tylko myć pod bieżącą wodą, gdyż nasiąknięte tracą swój oryginalny smak. więcej![]() Wielkość cukiniidodany przez: aleksa6 Do potraw najlepiej wykorzystywać cukinie o długości ok. 20 cm, w których nie wykształciły się jeszcze komory nasienne. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|