|
||||
Nie podgrzewaj szpinakudodany przez: aleksa6 Ugotowanego szpinaku nie powinno się odgrzewać, ponieważ mogą się z niego wydzielić substancje szkodliwe dla zdrowia. więcej![]() Gotowanie kukurydzydodany przez: aleksa6 Kolby kukurydzy gotuj zawsze bez soli z odrobiną cukru ,ponieważ pod jej wpływem ziarna robią się łykowate, twarde. Kukurydza zachowa ładny żółty kolor, jeśli podczas gotowania dodasz do wody odrobinę soku cytrynowego. więcej![]() Jedz paprykędodany przez: aleksa6 Papryka pobudza wydzielanie soków żołądkowych, dlatego zaleca się jej spożywanie osobom cierpiącym na schorzenia żołądka i jelit, jest też bogatym źródłem witaminy C. więcej![]() Pomidory z dala od jarzyndodany przez: aleksa6 Ogórki i kalafiory nigdy nie powinny być przechowywane razem z pomidorami. Pomidory wydzielają gaz, który przyspiesza gnicie innych jarzyn. więcej![]() Miękkie pomidorydodany przez: aleksa6 Zbyt miękkie pomidory znów będą jędrne, jeśli je włożysz na kwadrans do lodowatej wody. Aby łatwiej dały się kroić, maczaj nóż przed każdym cięciem w zimnej wodzie. więcej![]() Cukier do seradodany przez: aleksa6 Kostka cukru włożona pod klosz do serów wchłania wilgoć, a przez to zapobiega tworzeniu się pleśni. Tak samo działa sól gruboziarnista. Wsyp trochę soli do miseczki i wstaw do pojemnika. więcej![]() Mleko do twarogudodany przez: aleksa6 Łatwiej rozrobisz twaróg (biały ser), jeśli dodasz do niego trochę ciepłego mleka albo śmietany. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|