Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Kuraczak

dodany przez: julias Kurczak będzie miał złoty kolor więcej więcej

Szafran

dodany przez: gosik1212 Szafran barwi potrawy na żółto. Zbyt duża ilość szafranu sprawia, że potrawa staje się gorzka. Szafran najczęściej stosuje się do ryżu, ciast i zup. Dobrze komponuje się z bazylią i oregano. więcej więcej

Alkohol chroni przed pleśnią

dodany przez: patryshia zanim zamknie się słoik z marmoladą można nalać na wierzch trochę czystego spirytusu albo przykryć przetwór kawałkiem papieru pergaminowego nasączonego alkoholem więcej więcej

Panierowane potrawy

dodany przez: julias Panierowane potrawy bez bułki tartej więcej więcej

Przypalony sos z pieczeni

dodany przez: aleksa6 * Przypalony sos z pieczeni można uratować, dodając do niego ziemniak pokrojony w plasterki. więcej więcej

Ucieranie masła

dodany przez: Marzena potrzebna mąka więcej więcej

Ziarna jałowca

dodany przez: aleksa6 Ziarna jałowca należy dodawać do dziczyzny z dużym umiarem, gdyż mogą zdominować jej smak i zepsuć całą potrawę. Dotyczy to także innych przypraw. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher