|
||||
Zagęszczanie zup śmietanądodany przez: trini6 wymieszać śmietanę z niewielką ilością mąki, lekko posolić, połączyć z kilkoma łyżkami zupy a następnie wlać do pozostałej zupy i zagotować. W ten sam sposób można również doprawiać zupę jogurtem naturalnym. więcej![]() Chleb tostowydodany przez: trini6 Chleb tostowy bardzo szybko się psuje. Jeżeli nie zużyjemy całego świeżego, powkładać do woreczków i zamrozić. Nie rozmrażać przed pieczeniem. więcej![]() Czyszczenie blach do pieczenia z rdzydodany przez: paula26013 Jeżeli blaszki do pieczenia ciast zardzewiały, trzeba je posypać solą kuchenną (najlepiej grubą), a po 15 minutach przetrzeć dokładnie skórką od słoniny. Następnie myjemy blaszki i dokladnie suszymy. Aby uniknąć rdzewienia blach i foremek do ciast, przed schowaniem ich można je natłuścic np. olejem. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|