Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

piękny biszkopt

dodany przez: cohenna aby ciasto nie opadło więcej więcej

Jedz paprykę

dodany przez: aleksa6 Papryka pobudza wydzielanie soków żołądkowych, dlatego zaleca się jej spożywanie osobom cierpiącym na schorzenia żołądka i jelit, jest też bogatym źródłem witaminy C. więcej więcej

gotowanie kukurydzy w kolbie

dodany przez: cohenna aby kukurydza była miękka więcej więcej

Ryż

dodany przez: trini6 Gdy ryż się przypalił i przywarł do dna garnka, trzeba go rozgarnąć, włożyć do środka kromkę pieczywa i poczekać 5 minut. Chleb wchłonie spaleniznę. Tę część ryżu, która się nie przypaliła, należy ostrożnie wyjąć, a gdy jest jeszcze surowy, przełożyć do innego garnka, zalać odrobiną wody i dogotować. więcej więcej

Pasztet zastępczy

dodany przez: aleksa6 Pierś kurczaka można zastąpić soją, a otrzymamy równie pyszny pasztet dla wegetarian. więcej więcej

Naleśniki

dodany przez: trini6 Ciasto na naleśniki należy robić z mleka wymieszanego pół na pół z wodą. Naleśniki są wtedy kruchsze. A gdy do ciasta dodasz mineralną wodę gazowaną będą nadzwyczaj puszyste. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher