Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pomarańcza

dodany przez: ewa1257 Obieranie pomarańczy więcej więcej

Pryskający tłuszcz

dodany przez: anlolek Tłuszcz nie będzie pryskał z patelni... więcej więcej

Sok z cytryny

dodany przez: aleksa6 Sok z cytryny sprawia ,że warzywa i owoce nie ciemnieją więcej więcej

Kolor rosołu

dodany przez: aleksa6 Rosół będzie miał ładny kolor, jeśli do garnka włożymy umytą łuskę od cebuli. więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Mycie ryb przyspiesza ich psucie. więcej więcej

krojenie ciasta,tortu

dodany przez: karoolla1987 krojenie ciasta więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godzin przed obróbką cieplną pokrajaną w krążki cebulą, pokrojonymi warzywami bądź skrapiając obficie cytryną. Najlepszą metodą jest jednak przetrzymanie ryb żywych przez kilka dni w czystej, zmienianej wodzie. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher